Αν είστε πρωτάρηδες με τα χρώματα και λίγο σας φοβίζει το βάψιμο, απλά επιλέξτε ένα μικρό χώρο στο σπίτι σας για να πειραματιστείτε. Ο χώρος αυτός μπορεί να είναι η είσοδος του σπιτιού, ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείτε ως γραφείο ή ακόμα και ένα μικρό υπνοδωμάτιο.
Aποφύγετε ένα μεγάλο ή ‘πολυσύχναστο’ χώρο. Η αλλαγή ενδέχεται να είναι μεγάλη και ξαφνική, κάτι το οποίο μπορεί να μην σας αρέσει μιας και είστε σε πειραματικό στάδιο.

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε παρέμβαση θα ήταν προτιμότερο να κάνετε ένα σωστό σχεδιασμό. Ένα πλάνο για το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε αλλά και για το πώς θα κινηθείτε.
Σε περίπτωση που όλο αυτό είναι πολύ μακρυά από εσάς και νιώθετε ότι μπαίνεται σε ξένα ‘χωράφια’, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Cyprus24 και να αποταθείτε σε κάποιο επαγγελματία ο οποίος θα σας λύσει τα χέρια.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν
Το λευκό μεγαλώνει τον χώρο

Μια κλασική και σίγουρα όμορφη επιλογή είναι το λευκό. Βγάζει ηρεμία, καθαριότητα και μεγαλώνει αισθητά τον προσωπικό σας χώρο. Όπως κάθε χρώμα έτσι και το λευκό έχει αποχρώσεις και δεν είναι όλες επιθυμητές. Επιλέξτε αυτές που αφήνουν μια υπόνοια μπλε και κυρίως ψυχρών χρωμάτων, σε αντίθεση με τις ζεστές αποχρώσεις του λευκού που δεν είναι και τόσο αρεστές.

Ταιριάξτε τα χρώματα μεταξύ τους

 Αν θέλετε να κάνετε συνδυασμούς χρωμάτων δεν έχετε παρά να επιλέξετε κοντινές αποχρώσεις. Σίγουρα θα ταιριάζουν ιδανικά και αποτελούν μια πιο ασφαλής επιλογή. Ωστόσο για εσάς που σας αρέσουν οι έντονες αντιθέσεις μπορείτε να παίξετε χρωματικά όσο δεν φαντάζεστε.

Βάλτε έντονο χρώμα στο μπάνιο σας

Αν θέλετε να κάνετε μια πιο εκκεντρική αλλαγή σπίτι σας το μπάνιο είναι το ιδανικότερο μέρος για να την τολμήσετε! Το να βάψετε το μπάνιο σας αποτελεί το κύριο συστατικό για την ριζική ανανέωσή του. Ιδιαίτερα η επιλογή του χρώματος είναι πέραν της πεπατημένης. Μια αξιοπρόσεκτη αλλαγή θα ήταν να επιλέξετε έναν έντονο χρωματισμό. Αν όχι σε όλο το χώρο, τουλάχιστον στον κεντρικό τοίχο συνήθως αυτόν που είναι απέναντι από την πόρτα εισόδου.

Χρωματίστε διαχρονικά το σπίτι σας


Αν δεν είστε και πολύ των αλλαγών μπορείτε να δώσετε τους χρωματισμούς αυτούς που θα σας απαλλάξουν από τις συνεχείς αλλαγές. Πάντα ένα κλασικό και διαχρονικό βάψιμο στο σπίτι κερδίζει στα σημεία. Αυτό που θα πρέπει να λάβετε καλά στα υπόψιν σας, είναι πως σε κάθε κατοικία θα πρέπει να υπάρχει μια χρωματική αρμονία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. 

Πηγή που χρησιμοποιήθηκε:
http://spirossoulis.com