Συχνά η αναζήτηση για κατάλληλα συστήματα συναγερμού ξεκινά αφού κάποιος έχει ή αποπειράθηκε να παραβιάσει το σπίτι μας.
Με την ανακάλυψη του συμβάντος αναζητούμε την εταιρεία για να εγκαταστήσουμε τον συναγερμό του σπιτιού μας και συχνά επιλέγουμε χωρίς να έχουμε κάνει διεξοδική έρευνα αγοράς στα χαρακτηριστικά, τις τιμές και τις προσφορές στα συστήματα συναγερμού.

Στην εφαρμογή Cyprus24 μπορείτε να βρείτε επαγγελματίες οι οποίοι μπορούν να σας ενημερώσουν και να σας εξυπηρετήσουν. Μια από τις καλύτερες και αξιόπιστες επιλογές είναι η εταιρεία Urban Eye Security System. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε απευθείας στην εταιρεία StartUpArk (Τηλ. 70007115) και να εξυπηρετηθείτε άμεσα.

Συμβουλές για την σωστή επιλογή του κατάλληλου συστήματος συναγερμού

Υπολογίστε ποιο είναι το κόστος που θα μπορούσατε να πληρώσετε για το συναγερμό του σπιτιού ή της επιχείρησης σας. Συναγερμούς  μπορείτε να βρείτε και πολύ φθηνά από καταστήματα μη εξειδικευμένα. Κιτ συναγερμού το οποίο τοποθετείται πρόχειρα, άρα και με αμφίβολα αποτελέσματα. Θα βρείτε όμως σε λογικές τιμές από εταιρείες συστημάτων ασφαλείας που διαθέτουν επώνυμα κέντρα συναγερμού & εξαρτήματα και οι οποίες αναλαμβάνουν την εγκατάσταση και την συντήρησή τους.

Περιγράψτε τον χώρο και τις απαιτήσεις σας κατάλληλα, έτσι ώστε οι εταιρείες συναγερμών να έρθουν στο χώρο και να σας μια μελέτη εγκατάστασης συναγερμού να σας συμβουλεύσουν για τις πιθανές επιλογές που έχετε στα προσφερόμενα συστήματα συναγερμού και τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους.Κάντε σύγκριση στις τιμές των συναγερμών και ζητήστε διευκρινήσεις όπου χρειαστεί.

Κατάλληλο Σύστημα Συναγερμού

Για να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα συναγερμού πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κάθε σύστημα αποτελείται από επιμέρους εξαρτήματα όπως κέντρα συναγερμού, ανιχνευτές κίνησης/ραντάρ, μπαταρίες, μαγνητικές επαφές, πληκτρολόγια , κτλ. τα οποία πρέπει να αναφέρονται στην προσφορά.
Επίσης πρέπει να αναφέρεται στην προσφορά η επωνυμία του συναγερμού και η χώρα προέλευσής του, το τελικό κόστος (με ή χωρίς ΦΠΑ), η εγγύηση πόσο διαρκεί και ποια εξαρτήματα περιλαμβάνει, τυχόν άλλες επιπλέον χρεώσεις.

Μια συχνή απορία που προκύπτει κατά την διαδικασία επιλογής του κατάλληλου συστήματος συναγερμού σπιτιού είναι αν θα επιλέξουμε ασύρματο ή ασύρματο συναγερμό.


Χαρακτηριστικά ενός ασύρματου συναγερμού

Πρόκειται για το κέντρο συναγερμού που επικοινωνεί με τα επιμέρους εξαρτήματα (επαφές, ραντάρ) μέσω ραδιοκυμάτων, επομένως οι επεμβάσεις κατά την εγκατάστασή του είναι πολύ περιορισμένες, έχει λιγότερα μερεμέτια και ο συνολικός χρόνος εγκατάστασης του συστήματος είναι συντομότερος. Από την άλλη πλευρά, στην ασύρματη τεχνολογία στην οποία βασίζονται, έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε άρα και ο επίδοξος κλέφτης που θα προσπαθήσει να τον μπλοκάρει/απενεργοποιήσει.Επίσης σκεφθείτε τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων του σπιτιού από συσκευές που εκπέμπουν ραδιοκύματα.


Χαρακτηριστικά ενός ενσύρματου συναγερμού

Συνήθως η εγκατάστασή του απαιτεί περισσότερο από μια ημέρα, έχει περισσότερα μερεμέτια, μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε έπιπλα ή άλλες συσκευές, χρειάζονται να γίνουν κάποιες τρύπες για την τοποθέτηση καλωδίων, όμως βασίζεται σε πιο αξιόπιστη τεχνολογία. Σίγουρα είναι αναγκαία η συντήρησή του κάθε δύο έτη και η αλλαγή μπαταριών, αλλά εάν τα παραπάνω γίνονται τακτικά, είναι δυσκολότερο να παραβιαστεί χωρίς να μας σταλεί ειδοποίηση από το σύστημα.

Στην εταιρεία StartUpArk πιστεύουμε ότι τα παραπάνω tips για το πως επιλέγουμε σωστά το σύστημα συναγερμού σπιτιού, θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο ολοκληρωμένα την επιλογή σας.