Χαλιά - Πόσο Συχνά Πρέπει να Καθαρίζονται

Τα χαλιά του σπιτιού μας, χειροποίητα ή μηχανής, μεγάλης αξίας ή όχι, παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά αρκεί να σκεφτούμε πόσα μας προσφέρουν κάθε μέρα: Κάνουν το σπίτι πιο ζεστό, αλλά και πιο όμορφο. Μπορεί, και πρέπει, να μας φτιάχνουν τη διάθεση, να μας κάνουν να νιώθουμε άνετα, να μας δημιουργούν την αίσθηση της ζεστασιάς και της χαλάρωσης.

Αν, όμως, δεν φροντίζονται σωστά και τακτικά, τα χαλιά μπορούν να γίνουν φορείς σκόνης και μικροβίων, επιβαρύνοντας το περιβάλλον του σπιτιού μας και προκαλώντας αλλεργίες ή άσθμα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει πρόγραμμα στη φροντίδα τους ώστε να διατηρούνται καθαρά και όμορφα σαν καινούργια.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το χαλί

Το πιο απλό αλλά πολύ σημαντικό που πρέπει να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση είναι το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα. Αν το σκούπισμα δεν γίνεται τακτικά, η σκόνη συσσωρεύεται στο εσωτερικό του χαλιού και τότε είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί. Αυτό ισχύει για όλα τα χαλιά και όχι μόνο για τις φλοκάτες ή τα shaggy.

Σε περίπτωση που χρειαστεί εκτάκτως να καθαριστεί ένα χαλί υπάρχουν απλές και φυσικές λύσεις που δεν καταστρέφουν τα χρώματα ή την υφή. Αν ο λεκές είναι λιπαρός, καθαρίζουμε τοπικά με ένα μαλακό ύφασμα και διάλυμα από χλιαρό νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Αν δεν είναι λιπαρός, χρησιμοποιούμε σαπούνι για τα μάλλινα. Αν ο λεκές επιμένει, καλέστε αμέσως κάποιον ειδικό από την εφαρμογή Cyprus24, πριν «ποτίσει» στο χαλί, γιατί τότε θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Tο καλοκαίρι είναι εδώ, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και ήρθε η ώρα να μαζέψουμε ταχαλιά μας. Στην εφαρμογή Cyprus24 μπορείτε να βρείτε επαγγελματίες στο είδος τους οι οποίοι θα αναλάβουν να κάνουν όλη τη δουλειά για σας. Θα καθαρίσουν και θα φυλάξουν τα χαλιά σας για όλο το καλοκαίρι έτσι, τα χαλιά παραμένουν κάθε χρόνο πεντακάθαρα, απαλά, χωρίς οσμές και με τα χρώματά τους ζωντανά, σαν καινούργια.

Κατεβάστε την εφαρμογή εδώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ.

Πηγή.